„Mozart pentru juriști”

AJNEP
aprilie 23, 2022

[15 aprilie 2022]

Evenimentul „Mozart pentru juriști”, susținut de domnul conferențiar Paul Popovici în 15 aprilie 2022 la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, a fost un bun prilej de a învăța lucruri noi și interesante. Cu această ocazie am pătruns pentru câteva momente atât în viața profesională, dar și în cea personală a celui care a fost considerat cel mai înzestrat compozitor din toate timpurile, Wolfgang Amadeus Mozart.

Abordarea juridică a creațiilor geniului muzical a fost deosebit de interesantă deoarece astăzi există o diferență considerabilă față de anii în care a trăit Mozart, atunci fiind inexistente reglementările în materia dreptului de autor.

Micile probleme tehnice din cadrul prezentării, inevitabile, nu au impiedicat transpunerea într-o atmosferă cu totul deosebită de cea cotidiană. Sunetul melodiilor lui Mozart, pur și parcă dintr-o altă lume, ne-a învăluit generând încântare și emoții depline.

Din această corelație a dreptului cu muzica am rămas nu doar cu amănunte mai puțin cunoscute, ci și cu o stare de spirit luminoasă, cu îndemnul de a asculta mai mult și cu atenție mai mare creația mozartiană.

Foto: Cosmin Patraș

Prin urmare, evenimentul este unul inedit și merită să fie urmărit și în următoarele ediții.

Andreea-Cătălina Tămășan (studentă, anul III IF, președintele Cercului de Dreptul Proprietății Intelectuale „Victor Ursa”)

Designed with love by Beonline Agency