„Sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice a studenţilor şi masteranzilor” organizată la 6 mai 2022 de Centrul de Cercetări Juridice „Mircea Mureșan” în colaborare cu Asociația [studențească] „Justitia Nihil Expetit Praemii”, Asociația „Alumni Drept Cantemir Cluj”, „Revista juridică studențească” și Centrul de Cercetări în Dreptul Proprietății Intelectuale „Aurelian Ionașcu” din Cluj-Napoca, s-a bucurat de un real interes. S-au înscris în cadrul ei studenți și studenți-masteranzi nu doar de la facultatea noastră, ci și din alte centre universitare – Chișinău, Craiova, Oradea, Târgu Mureș –. Îi felicităm pe toți participanții și îi așteptăm și cu ocazia altor evenimente organizate de Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București!
Sesiunea de comunicări a fost sponsorizată de:
- SC Farmec SA;
- SC Centrele de Excelență Ares SRL;
- SC Rondocarton SRL;
- Cabinet Individual de Avocat Rodica Diana Apan;
- Cabinet Individual de Avocat Ucu-Mihai Faur;
- SCA Laura Elena Chiorean și Asociații;
- SCA Giurgea, Ghidra și Asociații;
- SCA Revnic, Cristian si Asociații.
Lucrările s-au întins pe durata a cinci ore și au suscitat întrebări din partea juriului sau intervenții din partea auditoriului.
În urma susținerilor, juriul compus din magistrați – judecător Ionuț Borlan (președintele secției penale a Judecătoriei Cluj-Napoca), judecător Aura Gabriela Fodor (Tribunalul Specializat Cluj) și judecător Claudiu Gligan (Tribunalul Specializat Cluj), a acordat următoarele premii:
SECȚIUNEA STUDENȚI
Premiul I:
- Minodora-Roxana Ilieș, studentă, anul IV, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București, Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, pentru prezentarea lucrării Studiu cu privire la încheierea contractului individual de muncă a conducătorului auto transport rutier de mărfuri - cod COR 833201 (coordonator: lect. univ. dr. Nicolae Roș).
Premiul al II-lea:
- Larisa-Carolina Pleșa, studentă, anul IV, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București, Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, pentru prezentarea lucrării Drepturile de proprietate intelectuală în cyberspațiu. Protecția programelor pentru calculator (coordonator: conf. univ. dr. Paul Popovici).
Premiul al III-lea
- Nadina-Liana Pop, studentă, anul IV, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București, Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, pentru prezentarea lucrării Timpul legal de concepție: de la celulă la Codul civil (coordonator: lect. univ. dr. Sidonia Culda).
SECȚIUNEA STUDENȚI-MASTERANZI
Premiul I:
- Ioan Dragoste, student-masterand în cadrul programului „Dreptul național și european al afacerilor” la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București, Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, pentru prezentarea lucrării Intermedierea de credite bancare – generalități. Spre un (nou) standard de profesionalizare al intermediarilor de credit (coordonator: conf. univ. dr. Rodica Diana Apan).
Premiul al II-lea:
- Evelin-Maria Nagy, studentă-masterandă în cadrul programului „Științe penale și criminalistică” la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București, Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, pentru prezentarea lucrării Agresiunile contra fătului în lumina legii penale actuale (coordonator: lect. univ. dr. Mariana-Narcisa Radu).
Premiul al III-lea
- Maria-Liana Vârva, studentă-masterandă în cadrul programului „Dreptul național și european al afacerilor” la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București, Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, pentru prezentarea lucrării Timpul legal de concepție: de la celulă la Codul civil (coordonator: conf. univ. dr. Rodica Diana Apan).
Vivat, crescat, floreat!
Redacția „Revistei juridice studențești”