Bis dat, qui cito dat

AJNEP
mai 11, 2022

(Lat., „darul dat la vreme, e dar îndoit” sau... Gânduri despre SNSM 2022)

Participând de mai mulți ani la sesiunile de comunicări științifice ale studenților și masteranzilor organizate de facultatea noastră, pot spune că, de la an la an, am observat o creștere, atât a noastră a participanților, cât și organizării. Nu sunt vorbe care să dea bine, ci, concret fiecare dintre noi și-a îmbogățit cunoștințele, iar distincțiile și premiile acordate au răsplătit efortul studenților implicați.

Succesul curat se obține numai prin efort, iar eforturile au fost încununate multiplu prin întrebările, răspunsurile și discuțiile interesante care au urmat prezentării lucrărilor și prin dezvoltarea unui mediu propice pentru cercetare și dezbatere.

Un astfel de eveniment este benefic fiecărui student din mai multe puncte de vedere. În primul rând acesta se familiarizează cu disciplina cercetării. În al doilea rând învață să își susțină cercetările în fața unui auditoriu, exersându-și dacă nu chiar dezvoltându-și aptitudinile oratorice. În al treilea rând, participările îmbunătățesc curriculum-ul vitae.

Mă bucur încă o dată că am luat parte la această conferință și abia aștept să mă înscriu, în calitate de masterand, la ediția viitoare!

Cosmin-Traian Patraș

Designed with love by Beonline Agency